Meninio skaitymo konkursas

Meninio skaitymo konkursas

Liaudies išmintis sako: „Žodžiu sužeisi, žodžiu ir pagydysi.“ Ir ne tik jo prasme. Ir intonacija, kaip tą žodį pasakysi. Vienaip kuždamas žodis mylimajai paslaptingos nakties svaiguly, kitaip jis išsiveržia skausmingą nevilties valandą... O žodžio skambesio atspalvius perteikti ne kasdienybėje skirta ne kiekvienam. Tik tam, kas jautrus kito tekstui, kas nori suprasti ne tik žodžio prasmę, bet ir jo skambesį, minties gylį.

Sausio 16 d. net 13 poetinio žodžio mylėtojų, susirinkę į meninio skaitymo konkursą, ir stengėsi atverti tas ypatingas žodžio galias, parodyti talpaus žodžio jėgą.

Konkurso dalyviai iš visų jėgų demonstravo savo meninius sugebėjimus: stengėsi įtaigiai perteikti pasirinktus poezijos bei prozos tekstus. Na, o garbinga komisija, įvertinusi visų pastangas, išrinko geriausiai pasirodžius mokinius. Iš 5–8 klasių laureatais tapo šie mokiniai: Majus Rukas (8 kl.) – I vieta, Gustė Sabockytė (5 kl.) – II vieta, Mirabelė Karvelytė (7 kl.) – III vieta. Iš I–IV g klasių laureate tapo Eglė Radžiutė (I g kl.). Sveikiname juos! Majui ir Eglei sėkmės linkime rajoniniame šio konkurso etape.

Skatinamosios padėkos už meninio žodžio puoselėjimą buvo įteiktos Gabrielei Jovaišaitei (5 kl.), Arijanai Būziūtei (7 kl.) ir Aušrai Laukšaitei (7 kl.).

Kiekvienais metais mūsų gimnazijoje organizuojamas meninio skaitymo konkursas – tai ir mažytė šventė susirinkusiesiems. Jautriai sielą paliečiantys gitaros garsai, prasmingi dainų žodžiai, konkurso dalyvių įtaigaus žodžio skambesys, išsakyti padrąsinantys žodžiai ir netgi patarimai konkurso dalyviams – tai tos akimirkos, kurios išlieka ilgam ir netgi skatina išgyventi savotišką kūrybingų sielų bendrystę. 

Renginio organizatorė – lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Jovita Radčenkienė

Ankstesnis straipsnisPasaulio lietuvių centro moksleivių kūrybos konkursas „Gimtinės delne“
Sekantis straipsnisSėkmė olimpiadoje